Lavendel chai latte

Het nieuwe koffierecept staat voor jou klaar! Natuurlijk weer een recept dat helemaal pas bij dit seizoen. Deze verwenkoffie bevat namelijk lavendel! Als je van deze koffie niet gelukkig wordt dan weten wij het ook niet meer. De koude lavendel chai latte is perfect voor op jouw terras of balkon om heerlijk af te koelen. De ijskoffie variant is onze favoriet. Verfijnde chai smaken en lavendel gaan goed samen en creëren een smakelijk drankje dat smaakt naar meer.

Ingrediënten

  • 2 shots espresso
  • 150 ml volle melk
  • Ijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stukjes verse gember
  • Kruidnagel
  • 1 theelepel lavendel
  • 150 gram kristalsuiker
  • 200 ml water

Instructies

  1. Zet van tevoren een hoog glas, een koffiezetapparaat en een steelpannetje klaar.
  2. Maak de siroop door de kaneelstokjes, gember, kruidnagel, lavendel, kristalsuiker en 1 kopje water in een steelpannetje op te warmen. Het is belangrijk om goed te roeren zodat de suiker oplost. Breng het geheel aan de kook en laat de siroop 1 minuut sudderen.
  3. Haal de steelpan van het vuur en laat de smaken minstens 30 seconden rusten voordat je alles door een filter zeeft. Wacht daarna tot de siroop is afgekoeld en voilá, je hebt je eigen lavendel siroop gemaakt!
  4. Schenk 2 tot 4 eetlepels van de siroop in het glas. Je kunt zelf bepalen hoe zoet je drankje wordt. Giet vervolgens de espresso, melk en het ijs in een glas en roer alles door elkaar. Voor de espresso kun je cups voor nespresso gebruiken.
  5. Garneer de koffie met een lavendel takje en geniet van je overheerlijke verwenkoffie!